Kauhuelokuvia valkokankaalla koko rahan edestä 31.10-3.11.13

Posted on by

filmLokakuun lopussa alkavassa Night Visions International Film Festival –tapahtumassa voivat kaikki kauhu- ja scifi-elokuvien ystävät nauttia näiden suosituiden alalajien elokuvista koko rahan edestä. Night Visions festivaali on järjestetty Helsingin keskustassa puolivuosittain jo vuodesta 1997 lähtien. Tänä vuonna ohjelmassa on 36 pitkää elokuvaa 13 eri maasta. Suurin osa elokuvista nähdääm Suomessa valkokankaalla ensimmäistä kertaa.

Avajaiselokuva Gravity (USA/Iso-Britannia 2013) aloitti globaalin voittokulkunsa elokuun lopussa Venetsian elokuvajuhlien avajaiselokuvana. Menestyneen meksikolaisohjaaja Alfonso Cuarónin intensiivinen avaruusseikkailu kohosi viime viikonloppuna myös USA:n katsojatilaston ykköspaikalle.

Dokumenttielokuvasarjan juhlituin helmi on Frank Pavichin ohjaus Jodorowsky’s Dune (USA 2013) , jossa kerrotaan kaikkien aikojen suurimmasta scifi-elokuvasta, joka ei koskaan valmistunut, mutta vaikuttaa yhä vahvasti pop-kulttuurin kuvastoon.

Festivaalin julkisesta rahoituksesta vastaavat Helsingin kaupungin kulttuuritoimi sekä Suomen Elokuva Säätiö. Festivaali sai vuoden 2012 Vuoden Kulttuuriteko palkinnon Helsingin kaupungin kirjasto ja kulttuuritoimelta yleisön aloitteesta tammikuussa 2013. Ensi kertaa tämä palkinto jaettiin elokuva-alalle. Festivaalilla jaetaan palkinto ainoastaan yleisön mielestä parhaalle elokuvalle. Vuonna 2012 syksyn festivaaliin osallistui noin 9500 katsojaa.

Lisätietoja festivaalista löytyy festivaalin viralliselta kotisivulta www.nightvisions.info

Be Sociable, Share!
Category: Matkailu
Comments are disabled