Ivana Helsinki tekee hyvää

Posted on by

fashionSuomalainen Ivana Helsinki vaatemerkki täytti tänä vuonna 15 vuotta ja on jo niittänyt mainetta muun muassa New Yorkin ja Pariisin muotiviikoilla. Ivana Helsingin pääsuunnittelija ja toinen omistaja Paola Suhonen on nyt suunnitellut pienmalliston, joka toteutetaan yhteistyössä Perulaisten naisyrittäjien kanssa, eräänlaisena hyväntekeväisyysprojektina.

Ivana Helsingin pienmalliston ompelevat naiset kuuluvat Asotex osuuskuntaan, joka on World Vision järjestön tukema. Asotexiin kuuluu Andien vuoriston syrjäkylien yrittäjänaisia. Suomen World Vision tavoitteena Perussa on parantaa lasten elinoloja vahvistamalla koulutusta, ravitsemusta, lastensuojelua sekä perheiden toimeentuloa. Naiset ovat saaneet World Visionilta tukea yrityksen perustamiseen. Yrittäjyyden avulla tienattu lisätulo auttaa perheitä lastensa hyvinvoinnista huolehtimiseen. Osuuskunnan avulla he saavat tuotteitaan myyntiin kaupunkien käsityökauppoihin, messuille ja markkinoille.

Suhonen on parhaillaan tutustumassa järjestön kehitysyhteistyöhön Liman slummeissa sekä Andien vuoristokylissä. Matkan aikana hän jatkaa yhteistyön kehittämistä käsityöläisnaisten ryhmän kanssa. Projekti esitellään Cuscon muotiviikoilla.

Voit tutustua Suomen World Visonin toimintaan ja Ivana Helsinkiin seuraavissa osoitteissa:

www.worldvision.fi
www.ivanahelsinki.fi

Be Sociable, Share!
Category: Muoti
Comments are disabled