Pariisissa opiskellaan Suomea

Posted on by

institut finlandais logoSuomalaisten menestys Pisa kokeissa on herättänyt suurta kiinnostusta Pariisissa. Pariisin suomalaisen kulttuurin instituutin suomenkielen kurssit ovat täyttyneet ennätysvauhdilla, kun Pariisilaiset haaveilevat muuttavansa Suomeen lapsinensa oppimaan.

Suomi huuma näkyy kaduilla ja kaupoissa myös suomalaisen designin uutena tulemisena. Kulttuuri instituutin tiloihin lokakuussa avattu suomalaista designia tarjoileva lahjamyymälä notkuu Iittalan tuotteista ja upeista tekstiileistä. Samoissa tiloissa toimii kahvila, jossa tarjoillaan kahvia suomalaisittain, suodatinkahvia taitavan baristan kaatamana. Kahvi suodatetaan posliinisen tratin läpi kauniiseen lasiseen kannuun, jokaiselle asiakkaalle huolella kaataen. Pariisilaiset yllättää baristan kertomus suomalaisesta kahvinjuontikulttuurista, Suomessa juodaan maailman eniten kahvia.

Pariisin Latinalaiskorttelien sydämestä löytyvässä Instituutissa on tarjolla kahvin ja designin lisäksi myös vaihteleva ohjelmisto elokuvia, musiikkia, kuvataiteita ja luentosarjoja. Instituutin tiloista löytyy myös suomalainen kirjasto. Kulttuurikeskusken suuri suosio on yllättänyt ja ilahduttanut, vaikkakin Instituutti on ollut samalla paikalla jo vuodesta 1991. Instituutti avattiin tuolloin vanhaan elokuvateatteriin ja tilan uudisti kauniisti arkkitehti Juhani Pallasmaa. Instituutti on avoinna joka päivä osoitteessa 60 rue des ecoles.

Be Sociable, Share!
Category: Muoti
Comments are disabled